Opleiding in Techniek

“Techniek alleen is nooit genoeg. Je moet passie hebben.” schreef Raymond Chandler, een wijs Amerikaans schrijver, zo’n 100 jaar geleden. Een eeuwenoude uitspraak die ook vandaag nog geldt, want zonder passie, geen techniek!

Passie is een drijfveer, iets wat je ontzettend graag doet. Van passievol werk krijg je energie. Voel jij dit wanneer je bezig bent met klussen, repareren of ontwerpen? En ben je handig, creatief en zoek je altijd naar de beste oplossingen? Kies dan voor de MyTec opleiding van Noorderpoort. Een opleiding die jouw de juiste basis biedt in de wereld van techniek, zonder je passie te verliezen.

MyTec opleiding

Noorderpoort Energy & Maritime biedt de MyTec opleiding Allround Operationeel Technicus (AOT) aan. Een MyTec opleiding is een opleiding waarbij bedrijven uit de regio nauw zijn betrokken. Dit is uniek, want zo stemt Noorderpoort in samenwerking met bedrijven de lessen af op de praktijk. Dit biedt enorm veel perspectief voor jou als student, want je kunt direct je kennis en vaardigheden toepassen op de werkvloer. Dé manier om gelijk in de praktijk te duiken en betrokken te worden bij de laatste innovaties!

Kiezen voor de MyTec opleiding Allround Operationeel Technicus (AOT)

 • De nauwe samenwerking tussen de bedrijven en de school maakt dat een MyTec opleiding echt anders is. Redenen om te kiezen voor de MyTec opleiding:
 • Je krijgt les van enthousiaste deskundige professionals uit het bedrijfsleven;
 • Opdrachten worden uitgevoerd voor échte bedrijven uit de regio;
 • Je gaat op bezoek bij verschillende bedrijven;
 • Lijntjes met de teamleider en docenten zijn kort;
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding tijdens opleiding en stages;
 • De lesopbouw past zich aan aan actuele thema’s;
 • Je hebt uitgebreide keuzes in stage (3e en 4e jaar);
 • Het opleidingsprogramma sluit aan bij de toekomstige techniek.

 

Wat wordt er van jou gevraagd?

 • Je hebt een passie voor en brede interesse in techniek;
 • Je bent een echte doorzetter;
 • Je kunt zelfstandig werken maar ook goed samenwerken;
 • Je kunt overzicht bewaren en voelt verantwoordelijkheid.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Neem gerust contact op met de docenten, plan een 1-op-1 afspraak of kom naar een open dag! Wij helpen je graag om de beste studiekeuze te maken. Het gaat natuurlijk om JOUW toekomst.

Nieuwsgierig hoe de toekomst eruit ziet als afgestudeerd technicus? Lees hier meer over de Toekomst in techniek.

 

Word Allround Operationeel Technicus!

Belangrijk is dat je als toekomstig technicus een brede technische basis hebt. Deze MBO-niveau 4 opleiding is een beroepsopleidende leerweg (BOL) en duurt 4 jaar. Als Allround Operationeel Technicus…

…zorg je ervoor dat machines blijven werken en productieprocessen doorgaan;
…bedien en onderhoud je complexe installaties;
…coördineer je onderhoudswerkzaamheden;
…stel je prioriteiten en begeleid je medewerkers.

Opzet studie

De opleiding is opgezet vanuit verschillende actuele thema’s, waardoor altijd de nieuwste kennis en technieken centraal staan. De thema’s zijn gekoppeld aan de branches waarin onze deelnemende bedrijven actief zijn. Zo ervaar je vanaf het begin van je opleiding hoe het er aan toe gaat in de praktijk.

In kleine teams werk je samen aan concrete technische vraagstukken. Daarin maak je kennis met verschillende vakgebieden, zoals elektrotechniek, instrumentatie (meet- en regeltechniek), algemene onderhoudstechniek en werktuigbouwkunde.

Verder volg je theoretische vakken waarin je technisch en wiskundig inzicht wordt getest. Daardoor ben je na je opleiding direct klaar voor het echte werk in sectoren als Energie, Installatie, Chemie, Drinkwater, Voedingsmiddelen en Procestechniek.

Binnen de opleiding tot Allround Operationeel Technicus draai je mee in bedrijven en daarmee lopen school en praktijk in elkaar over. Voor je het weet ben je een volwaardig medewerker met eigen verantwoordelijkheden!

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen over de opleiding, neem dan contact met ons op.

5 + 9 =